English please! Arbetslagen

Skrivet av Annsofie Karlsson och Pernilla Kung

Arbetslagen och A-lagsmöte

Varje årskurs plus förberedelseklasserna har ett eget arbetslag med lärare. De träffas tisdagar och torsdagar och planerar då gemensamma aktiviteter, pratar om eleverna och annat som pågår på skolan. Mötena de har kallas för A-lagsmöte - som är förkortning på Arbetslagsmöte. En del av lärarna i arbetslaget är klassföreståndare, två per klass. Det finns totalt 5 olika arbetslag, alltså åk 6,7,8,9 och Fbk. Fbk står för Förberedelseklass och har alla nykomna invandrare.

Förberedande klassråd

Varje tisdag morgon har två elevrepresentanter från varje klass ett förberedande klassråd. Det är bara eleverna i samma årskurs som träffas. De träffas i ett konferensrum och pratar om t.ex. saker som kommer att hända under veckan, klagomål, olika saker som behöver ordnas i skolan, m.m. Förutom eleverna sitter också en lärare med dem och meddelar dem om vad som kommer att hända i skolan.

Klassråd

På klassrådet informerar de två utvalda klassrådsrepresentanterna sina klasskamrater om vad de diskuterade på det förberedande klassråd. Varje klass har sitt eget klassråd i deras eget hemklassrum. Alla klasser har klassråd samtidigt men enskilt. Vi har "förberedande klassråd" på tisdag morgon klockan 8.30. Och klassrådet på tisdag eftermiddag klockan 14.30.

Hemklassavdelningar

Vi har ett uppehållsrum för varje årskurs. Från uppehållsrummet kommer man till de fyra hemklassrummen, till ett lärarrum och ett grupprum. Vi har stolar och bänkar och alla våra skåp i vårat uppehållsrum. I lärarrummet sitter lärarna och jobbar, rättar prov m.m. Det som skoltidningen har skrivit sätter dom upp på speciella anslagstavlor. Eleverna kan sedan läsa det.

Denna sidan var skriven av: Pernilla Kung och Annsofie Karlsson
Senaste ändringsdatum: 961118

BYGGNAD | UTBILDNING | STUDENTSIDOR
HEM | ANNAT | INFORMATION