Change to english textÖvergripande Arbetsplan

1. Varje elev skall ges möjlighet att fullgöra sina studier på ett tillfredsställande sätt efter sina förutsättningar. Det förutsätter en god närvaro, uppföljd i samarbete med hemmet. Eleven skall få en bra grund för fortsatta studier och för att kunna fungera i vårt samhälle.

2. Öppenhet, en vilja att visa vad och hur vi gör i vårt arbete, skall känneteckna skolans och arbetsenheternas arbete. Hem & Skola skall stödjas i sin strävan att öka samarbetet mellan hem och skola för en ökad föräldramedverkan i skolan.
Elevrådsverksamhet skall stödjas.

Utåtriktade verksamheter, ex. skolshow, Angeredscup, kör, skolidrottsförening utställningar skall stödjas och utvecklas.

3. Skolan skall aktivt motverka mobbning.

Vi skall eftersträva ökad förståelse och godtagande av kulturella och etniska olikheter.

4. Grundläggande färdigheter skall prioriteras. Tala, läsa, skriva, räkna, förstå och göra sig förstådd är viktiga färdigheter. Detta förutsätter ett undersökande och elevaktivt arbetssätt med praktisk-estetiska inslag är en angelägenhet i all undervisning.

5. Arbetsenheten skall ha en egen arbetsplan. Den skall bl.a. innehålla planer, åtgärder och mål för:

6. Arbetslagen är grunden för skolans organisation. Deras ansvar och självständighet skall utvecklas och resurser för detta ställas till förfogande. Ett löpande samarbete och utbyte mellan lagen skall stimuleras.
Arbetslagen skall ta ansvar för sin arbetsplan och för att den revideras vid behov.

7. En ökad integration mellan stadier inom skolenheten skall eftersträvas.

8. Rutiner för mottagande och överlämnande av elever skall finnas.

9. PRAO är en viktig del av elevernas utveckling.

10. Skolanläggningens goda standard skall bevaras genom ett aktivt underhåll och ett aktivt ansvar för en miljön hos alla.

11. Skolenheten skall ha en FOU-plan. Särskilda resurser skall avsättas till FOU.

12. Vi skall eftersträva ett gott samarbete med lärarutbildningen. Vi ser det som något positivt att påverka praktikperiodernas innehåll och utformning.

13. Skolläkares, skolsköterskas, kurators, psykologs och syokonsulentens insatser är nödvändiga även vid en knapp resurstilldelning.

14. Läromedel och skolmåltider skall ges en hög prioritet i budgetarbetet.

15. Skolans verksamhet skall dokumenteras och presenteras för att underlätta elevernas val av skola.

16. Arbetslaget tar ansvar för att upprätthålla undervisningen vid lärares frånvaro, i den mån det är möjligt. Kan ordinarie schema ej upprätthållas kan det ersättas med basfärdighetsundervisning.

17. Lokala resurser skall avsättas för utvecklingsarbete.

18. Ett brett utbud av tillvalsämnen skall finnas. I det skall ingå, som en väsentlig del, ämnen av praktisk och eller estetisk karaktär. Ett data anknutet tillval skall utvecklas. Möjligheterna till ett dubbelt tillval skall und
19. Varje klass skall om möjligt ha två klassföreståndare.

20. Elevaktiviteter under eget ansvar skall utvecklas.

Planen utarbetades skolåret 1993-94. Den var klar till höstterminen 1994.

Denna sida är sammansatt av: Stellan Kinberg
Senast ändrad: 960518

BYGGNAD | UTBILDNING | STUDENTSIDOR
HEM | ANNAT | INFORMATION